Lola over haar stageperiode bij de Buurtvoorlichters Gouda

‘Het was een stralende ochtend toen ik vol verwachting mijn eerste dag als stagiair bij de Buurtvoorlichters begon. Dit project staat bekend om haar betrokkenheid bij de gemeenschap en het informeren van buurtbewoners over belangrijke onderwerpen. Als student Social Work was dit de perfecte plek voor mij om praktijkervaring op te doen in de Welzijn sector.

Vanaf het moment dat ik begon met mijn stage, werd ik begroet door een warme en gastvrije sfeer. Ik werd snel opgenomen in het team en merkte al snel dat samenwerking de sleutel was tot succes.

Een van de hoogtepunten van mijn stage was het ondersteunen van de vrijwilligers, zij hebben allemaal een andere achtergrond en een eigen verhaal. Met een relatiegerichte methode heb ik motiverende gesprekken kunnen voeren, iets wat vanaf mijn eerste studiejaar een leerdoel is.

Mijn stage bij de Buurtvoorlichters bood niet alleen kansen voor professionele ontwikkeling, maar ook voor persoonlijke groei. Ik werd geconfronteerd met verschillende uitdagingen, zoals het verbeteren van de aanwezigheid van sommige buurtvoorlichters of het improviseren tijdens onverwachte situaties. Deze ervaringen hebben me geholpen mijn communicatievaardigheden te versterken, mijn zelfvertrouwen te vergroten en flexibel te zijn in mijn aanpak.

Na afloop van mijn stage bij de Buurtvoorlichters kijk ik met trots terug op de veranderingen die we hebben kunnen bewerkstelligen binnen de vrijwilligersgroep. Het versterken van de groep en het creëren van een hechte gemeenschap heeft niet alleen de effectiviteit van ons werk vergroot, maar heeft ook bijgedragen aan de persoonlijke groei en voldoening van elke vrijwilliger. Mijn stage bij de Buurtvoorlichters heeft me geleerd dat zelfs kleine veranderingen en inspanningen kunnen leiden tot grote positieve resultaten’.

Geschreven door

Natasja Brouwer

Vrijwilliger