Inbraakpreventie

De Buurvoorlichters hebben de afgelopen jaren in verschillende wijken van Gouda informatie gegeven aan bewoners over inbraakpreventie. Vooral in zomerperiode, als mensen met vakantie gaan, en in de winterperiode als het al vroeg donker is gaan de Buurtvoorlichters op pad.

De bewoners worden geattendeerd op de verschillende services en subsidies vanuit de gemeente. Zo is een tip van de gemeente om het licht aan te laten staan als je niet thuis bent. Zo lijkt het net of er toch iemand thuis is. Om hierbij te helpen ontvangen ze een tijdschakelaar, die je op elk gewenst tijdstip kan instellen. 

De gesproken inwoners van Gouda zijn erg blij met deze actie in hun buurten. Ze worden weer aan het denken gezet en worden zich bewust van de beveiliging van hun eigen woning. De Buurtvoorlichters bieden ook een luisterend oor aan de bewoners die zelf te maken hebben gehad met een inbraak in hun woning.

  • In 2022: 108 bewoners gesproken en 372 huishoudens bereikt.
  • In 2023: 504 bewoners gesproken en 1.239 huishoudens bereikt.

Geschreven door

Natasja Brouwer

Vrijwilliger