Attendeer bewoners over de mogelijkheden van de Rotterdampas

De Rotterdampas ondersteunt gezinnen met een kleine beurs. De pas kan voor een gereduceerd tarief van €5,- gekocht worden. Voor kinderen is de pas gratis en zij kunnen dan ook bij tientallen verenigingen in Gouda gratis sporten. Ook staat er een budget op de pas om sportkleding te kunnen kopen bij de aangesloten winkels in de stad. Tot slot kan je leuke dingen doen met de pas zoals een gratis bezoek aan het Museum Gouda, of krijg kortingen voor dieren- en attractieparken.

De Buurtvoorlichters hebben de bewoners in Gouda Oost geïnformeerd over deze pas. Sommige bewoners hadden de pas al voor hun kinderen aangeschaft maar wisten niet dat zij ook gebruik konden maken van de Rotterdampas. Een andere bewoner gaf aan dat het inschrijven voor deze pas erg moeilijk was en het haar uiteindelijk niet is gelukt om de pas te ontvangen. De vrijwilligers hebben deze mevrouw doorverwezen naar de gemeente die altijd klaar staat om te helpen bij de aanvraag. Ook het Sociaal Team kan de bewoners in Gouda helpen om deze pas aan te vragen.

  • In 2023: 325 bewoners gesproken en 848 huishoudens bereikt.

Geschreven door

Natasja Brouwer

Vrijwilliger