Vrijheidslaan verlost van hangende afvalzakken

In de Vrijheidslaan in Gouda Oost werd door de bewoners plastic afval opgehangen aan de lantarenpalen. Dit terwijl er sinds december 2021 een speciale container voor plastic afval is geplaatst. Eind maart en begin april (2022) gingen de Buurvoorlichters langs bij de bewoners rondom de lantarenpaal in opdracht van Wijkteam Oost.

De Buurtvoorlichters vertelden de mensen die thuis waren over het gratis storten van plastic afval in de desbetreffende container. Veel bewoners waren hiervan niet op de hoogte en waren erg blij met een plek waar elke dag afval gestort kan worden.

Recensie Arie-Jan van de Wetering Wijkteam Oost

Vuilnis, en met name PMD op straat, is een probleem in de wijk. Eén lantaarnpaal aan de Vrijheidslaan was met name een doorn in het oog. Na snel schakelen met Natasja van de Buurtvoorlichters maakten we een plannetje waarbij zij de flats in gingen om de mensen uit te leggen waar ze hun vuil aan moeten bieden. De informatie uit die gesprekken is waardevol. Ook namen zij een flyer mee en hing ik, vanuit het wijkteam, een poster in de twee dichtstbijzijnde twee flats. Cyclus haalde vlot de kroonringen weg. Het resultaat? De lantaarn wordt alleen nog gebruikt als lichtbron en we hebben een schone entree van dit gedeelte van de wijk. Ik hoop dat de Buurtvoorlichters in de toekomst vaker komen helpen.

Geschreven door

Natasja Brouwer

Vrijwilliger