Informeer de bewoners over het plastic-afvalbeleid in Gouda

Een groot probleem in de gemeente Gouda is het afvalbeleid. De Buurtvoorlichters ondersteunen de gemeente om inwoners in Gouda te informeren over het huidige afvalbeleid. Daarnaast inventariseren zij de feedback van de bewoners en ze krijgen daarmee een goed beeld over wat er speelt in de straat. Door het gesprek aan te gaan met de bewoners herleiden de Buurtvoorlichters waar het precies misgaat in de straat.

In de ene straat is het onduidelijk wat er precies in het PMD (plastic, metalen en drinkpakken) afval mag, in de andere straat weten mensen de ophaaltijden niet en wordt daardoor het afval op verkeer tijdstippen buiten gezet. Wat als gevolg heeft dat de zakken weer opgemaakt wordt door vogels en andere dieren. Dit zorgt dan weer voor zwerfafval op staat.

  • In 2022: 315 bewoners gesproken en 1.407 huishoudens bereikt.
  • In 2023: 355 bewoners gesproken en 946 huishoudens bereikt.

Geschreven door

Natasja Brouwer

Vrijwilliger