Spring naar inhoud

Zo werken wij

De buurtvoorlichters bezoeken in tweetallen inwoners aan de deur zonder afspraak. Per week worden een aantal straten bezocht, afhankelijk van de opdracht. Tijdens dit bezoek wordt er voorlichting en informatie gegeven over voorzieningen op het gebied van wonen, welzijn, zorg, activiteiten, mobiliteit en financiƫn. Deze buurtvoorlichters doen dit werk vrijwillig. Voor sommigen is het een werkervaringsplek om bijvoorbeeld de Nederlandse taal te leren, werkritme op te doen of om gesprekken te leren voeren met inwoners. Het team buurtvoorlichters krijgt begeleiding van een beroepskracht, de projectleider.

Waar en wanneer

Afhankelijk van de opdracht werken de buurtvoorlichters in diverse wijken van Gouda. Wij gaan elke werkdag van 10.00 uur tot 16.00 uur de wijk in.

Privacy

Onze buurtvoorlichters noteren geen persoonsgegevens. Zij kruisen wel aan op huisnummer of ze iemand hebben gesproken of niet. Dit omdat we meer dan een keer de deuren langsgaan om zeker te weten dat de boodschap bij zoveel mogelijk bewoners is aangekomen. Ook belangrijke informatie over het onderwerp van gesprek schrijven de buurtvoorlichters op.